Inhoud Sprekers Inschrijven

Edward Mac Gillavry

Edward Mac Gillavry ontwikkelt interactieve kaarten en geografische applicaties voor het (mobiele) web bij Webmapper in Amsterdam. Daarvoor was hij product manager Location Based Services bij TomTom en maakte hij kaarten voor de Zorgatlas. Edward studeerde cartografie in Utrecht en geo-informatica in Enschede. Voor O'Reilly was hij technisch redacteur voor het boek "Mapping Hacks", waarin web-ontwikkelaars wegwijs wordt gemaakt in de wereld van Geo-ICT.

Edwin de Jonge

Edwin de Jonge is methodoloog bij het CBS. Zijn expertises zijn statistical computing en datavisualisatie. Hij onderzoekt hoe het CBS visualisatietechnieken kan gebruiken ter ondersteuning van statistische analyses en presentatie van haar cijfers. Een van zijn huidige projecten is StatMine dat een analyseschil op de statistische database van het CBS (StatLine) onderzoekt.

Eugene Tjoa

Eugene Tjoa ontwerpt en ontwikkelt interactieve applicaties. Freelance werk verricht hij onder de naam Tjoa Design en daarnaast is hij eigenaar van het bedrijf R&D Studio B.V. dat methodes en tools ontwikkelt voor het ontwerpen van complexe systemen. Sinds 2009 houdt hij zich bezig met het visualiseren van data. Na een freelanceperiode van anderhalf jaar bij het CBS heeft hij producties gemaakt voor onder andere het TNO, NOS, Ministerie van Justitie, de Universiteit Leiden en de gemeente Eindhoven.

Jack van Wijk

Jack (Jarke J.) van Wijk [pronunciation] is full professor in visualization at the Department of Mathematics and Computer Science of Eindhoven University of Technology (TU/e).

He received a MSc degree in industrial design engineering in 1982 and a PhD degree in computer science in 1986, both from Delft University of Technology, both with honors. After a short period in the software industry, he has worked for ten years at the Netherlands Energy Research Foundation ECN. He joined Eindhoven University of Technology in 1998, where he became a full professor of visualization in 2001. His main research interests are information visualization, visual analytics, mathematical visualization, and flow visualizion. He is cofounder and VP Scientific Affairs of MagnaView BV.

Jan Willem Tulp

Jan Willem Tulp is een freelance data visualisator. Vanuit zijn bedrijf TULP interactive schrijft hij software waarmee hij zowel statische als interactieve visualisaties maakt. Jan Willem maakt pakkende en esthetische visualisaties die informatief zijn en op een visuele manier informatie communiceren. Jan Willem werkt voor klanten als Scientific American, Nielsen, World Economic Forum, Schiphol en Popular Science, en zijn werk is in verschillende boeken gepubliceerd.

Jeanne de Bont

Jeanne de Bont werkt als creative lead data visualisation binnen Philips Design in het team Design Innovation. Philips bezit de grootste hoeveelheid medische data ter wereld en met deze data worden verschillende interactieve data visualisatie gemaakt om zo de potentie van de data te ontdekken en uiteindelijk te komen tot nieuwe digitale producten. Samen met twee jonge data ontwerpers maak ik deel uit van de data mining teams binnen Philips Research voor de gebieden Health Care en Lighting. Daarnaast werken we aan de ontwikkeling van BI tools voor EIM Enterprise Information Management.

Voorheen werkzaam bij: Howard Design, Vormgroep, Total Design en Ocť R&D.

Stef van den Elzen

Stef van den Elzen, PhD student bij de Visualisatie groep van de faculteit Wiskunde en Informatica, heeft de Best Paper Award gewonnen op de 6e IEEE PacificVis conferentie. Hij won met zijn paper 'Reordering Massive Sequence Views: Enabling Temporal and Structural Analysis of Dynamic Networks'.

Stef presenteerde nieuwe visualisatie methoden voor de analyse van netwerken die aan veranderingen onderhevig zijn, zoals financiŽle transactie netwerken. Zijn werk, uitgevoerd samen met co-auteurs Danny Holten, Jorik Blaas en Jack van Wijk, wordt ondersteund door SynerScope BV, een spin-off van de Visualisatie-groep die de methoden, hulpmiddelen en technieken op basis van nieuwe netwerk visualisatietechnieken ontwikkelt.